Розгін Майдану: закриття справи проти екскерівників столичного «Беркуту» оскаржать

Розгін Майдану: закриття справи проти екскерівників столичного «Беркуту» оскаржать

Укрінформ
Офіс генпрокурора оскаржить рішення суду про закриття кримінального провадження стосовно керівників столичного спецпідрозліду МВС «Беркут» і посадовця київської міліції, які вчинили злочини під час Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Прокурори ОГП внесуть апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 24 травня про закриття за строками давності кримінального провадження стосовно чотирьох керівників підрозділів столичного «Беркуту» і начальника управління громадської безпеки київської міліції, яких обвинувачують у перевищенні влади із застосуванням насильства та протиправному перешкоджанні акціям протесту 30 листопада та 1 грудня 2013 року.

Обвинувальний акт був скерований до суду у 2015 році.

В Офісі генпрокурора зазначають, що упродовж судового розгляду сторона захисту систематично зловживала процесуальними правами з метою зриву судових засідань та затягування розгляду справи.

У зв’язку з цим прокурори неодноразово звертали увагу суду на необхідність дотримання розумних строків судового провадження.

Читайте також: Розгін Майдану: активісти повідомили про закриття справ щодо двох ексберкутівців

Готується апеляційна скарга на судове рішення з підстав недотримання вимог Кримінального процесуального кодексу України при закритті кримінального провадження за строками давності.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2024 року ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього командира загону особливого призначення «Беркут» управління Міністерства внутрішніх справ України у Севастополі. Під його керівництвом підлеглі 18-20 лютого 2014 року застосували табельну вогнепальну зброю, спецзасоби та надмірне фізичне насильство до учасників мирної акції протесту на Майдані у столиці. Вони вчинили умисні вбивства та завдали протестувальникам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-