Воєнні злочини: через жорстоке поводження з українськими полоненими оголосили 12 підозр

Воєнні злочини: через жорстоке поводження з українськими полоненими оголосили 12 підозр

Укрінформ
За фактами жорстокого поводження з українськими військовополоненими повідомили про підозру 12 особам, а стосовно двох обвинувальні акти розглядають українські суди.

Як передає Укрінформ, про це повідомив представник Офісу генерального прокурора Андрій Атаманчук на засіданні Ради з питань прав людини, гендерної рівності та різноманіття при Міністерстві закордонних справ України.

«На даний час за результатом проведення досудового розслідування повідомлено про підозру 12 особам за фактом жорстокого поводження з військовополоненим, а стосовно двох осіб обвинувальні акти розглядають суди», – сказав він.

Атаманчук наголосив, що правоохоронці активно розслідують справи за фактом страт українських військовополонених. Наразі з усіх досудових розслідувань чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за фактами страт полонених. При цьому два обвинувальні акти направлено на розгляд суду, а одну особу засуджено.

Читайте також: Росія не хоче повертати своїх військовополонених - Лубінець

Раніше генпрокурор Андрій Костін повідомив, що фізичних і моральних тортур зазнають 90% військовополонених. Офіс генпрокурора зареєстрував 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження та катувань українських військовополонених і порушив понад 210 справ – за фактами катувань цивільних.

Окрім того, правоохоронці розслідують 28 кримінальних проваджень про вбивство окупантами 62 українських військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-