СБУ викрила в Мін’юсті чиновників на схемі вимагання хабарів

СБУ викрила в Мін’юсті чиновників на схемі вимагання хабарів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України за сприяння керівництва Міністерства юстиції викрила начальника Західного міжрегіонального управління Мін’юсту і його підлеглих на вимаганні хабарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фігуранти систематично отримували хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, які мають боргові зобов’язання.

За матеріалами справи до організації злочинної діяльності причетний колишній керівник міжобласної структури Мін’юсту, який залучив до протиправного механізму кількох підлеглих. На момент викриття корупційної схеми він був діючим очільником установи.

Читайте також: На Закарпатті затримали мера та голову райради за підозрою в корупції

За неправомірну вигоду посадовці управління Мін’юсту пропонували боржникам закрити виконавче провадження без сплати визначених судом платежів.

Для передачі коштів організатор схеми залучив посередника – жителя Івано-Франківська.

Фігуранти розподіляли грошову винагороду між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням "у зв’язку з повним погашенням боргу".

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та у транспортних засобах зловмисників були виявлені великі суми готівки, матеріали виконавчих проваджень, учасники яких були залучені до оборудки, а також мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Читайте також: Рекордний хабар Насірову: суд відпустив підозрюваного під заставу в ₴200 мільйонів

Колишньому начальнику управління Мін’юсту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Дії посередника кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 ККУ (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою).

Усі учасники незаконної схеми звільнені із займаних посад.

Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, міському голові Мукачева Андрію Балозі та голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланю повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем з метою продажу землі за заниженою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-