Уряд змінив умови надання іпотечних кредитів учасникам АТО та переселенцям

Уряд змінив умови надання іпотечних кредитів учасникам АТО та переселенцям

Укрінформ
Кабмін вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам АТО та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Зокрема, змінами передбачено, що позичальниками кредиту можуть бути виключно громадяни України.

Читайте також: В Україні цьогоріч 4 тисячі родин взяли кредити на житло за програмою «єОселя»

Також визначено, що обʼєктом кредитування може бути квартира у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок за умови, що такий багатоквартирний або одноквартирний житловий будинок прийнято в експлуатацію не більш як 50 років тому (до змін - не більше ніж 35 років) чи реконструйовано не більш як 35 років тому (до змін - не більше ніж 25 років тому).

Окреслено, що обʼєкт кредитування не повинен бути розміщений на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси або тимчасово окупованих РФ територіях України, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ.

Змінами закріплено нормативну площа житла на сімʼю з однієї особи (одинока особа) чи сімʼю з двох осіб у 52,2 кв. м та додатково 21 кв. метр - на кожного наступного члена сімʼї.

Читайте також: В уряді назвали умови видачі грошової компенсації за житло для переселенців

Крім того, уточнено механізм розподілу бюджетних коштів між категоріями кандидатів тощо.

Як повідомляв Укрінформ, порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції об’єднаних сил (ООС) на придбання житла затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. №980.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-