У Німеччині працюють більш як 190 тисяч українців - Мінпраці ФРН

У Німеччині працюють більш як 190 тисяч українців - Мінпраці ФРН

Ексклюзив
Укрінформ
Job-Turbo, програма прискорення працевлаштування громадян України та деяких інших країн, які знайшли захист у Німеччині, проходить цілком успішно.

В цьому кореспондента Укрінформу запевнили в Міністерстві праці та соціальних питань ФРН.

«Близько 192 тисяч громадян України наразі працевлаштовані та сплачують соціальні податки. Крім того, понад 48 тисяч осіб працюють неповний робочий день», - повідомили у відомстві.

Там спростували повідомлення деяких ЗМІ про те, що, мовляв, лише менш ніж 33 тисяч українців були влаштовані на роботу при «плані» 200 тисяч.

«Наведена цифра - близько 33 тисяч осіб - базується на неадекватному представленні статистики в ЗМІ. Це явно не повна кількість українських працівників», - стверджують у Міністерстві.

Щодо «плану», то метою Job-Turbo, запровадженого торік восени, не було працевлаштувати 200 тисяч українців. Йшлося про кількість українців, які завершили або найближчим часом завершать інтеграційні курси та здобули/здобудуть базові знання німецької мови, що є умовою для прийняття на роботу.

У Мінпраці зазначили, що зараз центри зайнятості (Джоб-центри) значно частіше звертаються до біженців після закінчення інтеграційних курсів. Водночас кількість вакансій, зареєстрованих у Федеральному агентстві зайнятості, лише за три весняні місяці зросла майже вдвічі.

У березні 2024 року міністр праці Губертуйс Гайль і посол України у ФРН Олексій Макеєв у спільному листі поінформували всіх українців, які шукають роботу, про обов’язки та можливості на німецькому ринку праці та закликали їх виходити на роботу.

Як повідомили Укрінформу у Федеральному агентстві зайнятості, станом на квітень 2024 року з 855 415 громадян України працездатного віку, які мешкають у Німеччині, майже дві третини (541 927) – це жінки. До категорії непрацездатних належить 289 тисяч дітей і підлітків і 117 тисяч людей похилого віку (65+ років).

Читайте також: В Австрії спростили для українських біженців доступ до ринку праці

Як повідомлялося, статус захисту після початку російської війни проти України у ФРН було надано понад 1,1 млн українців. Вони, на відміну від інших біженців, отримують соціальну допомогу, яка дорівнює виплатам з безробіття громадянам Німеччини. Останнім часом деякі політики закликають скасувати українцям такі виплати та стверджують, що рівень працевлаштування українців у Німеччині набагато нижчий, ніж в інших країнах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-