В Україні з 2022 року через російські атаки пошкоджені 1646 медзакладів та ще 215 знищені

В Україні з 2022 року через російські атаки пошкоджені 1646 медзакладів та ще 215 знищені

Укрінформ
За понад 900 днів повномасштабної війни внаслідок атак російської армії пошкоджені 1646 українських медичних закладів та ще 215 повністю знищені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Вже понад два роки повномасштабної війни Росія продовжує атакувати українську цивільну інфраструктуру, у тому числі й медичну, а також тероризувати мирне населення. Ворог щодня бомбардує українські лікарні, поліклініки, пологові тощо, тим самим створюючи додаткове навантаження на систему охорони здоров’я”, - ідеться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, за 901 день війни внаслідок атак армії РФ були пошкоджені 1646 медзакладів, 215 із них зруйновані повністю й відновленню не підлягають.

Найбільших втрат зазнали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

Як зазначили у МОЗ, наразі отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово захоплених РФ територіях неможливо.

Крім того, росіяни пошкодили 196, знищили 266 та захопив 125 автомобілів екстреної медичної допомоги.

Відновлення медичної інфраструктури залишається пріоритетом для держави.

Тому МОЗ разом із партнерами продовжує працювати над відновленням української медичної інфраструктури, щоби кожен пацієнт мав безперешкодний доступ до якісних та необхідних медичних послуг.

Читайте також: Британська розвідка показала масштаби руйнування Бахмута

Зокрема, 530 об’єктів відновлені повністю та ще 355 — частково. Йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Найбільше обʼєктів відновили у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Роботи з відновлення українських медзакладів триватимуть й далі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко обговорив з представниками будівельних компаній можливі варіанти з відновлення "Охматдиту".

Фото: Олександр Прокудін, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-