У Києві відкриють представництво бельгійського агентства Enabel

У Києві відкриють представництво бельгійського агентства Enabel

Фото
Укрінформ
У Києві відкриють представництво бельгійського агентства з розвитку Enabel, що допомагатиме українським інституціям та установам із відновленням і підтримкою сталості об’єктів критичної та соціальної інфраструктури.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколи Поворозника з представниками Enabel, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

За словами Поворозника під час зустрічі, «обговорили пріоритетні напрями співпраці та важливість підтримки міжнародних партнерів».

«Бельгійці планують допомагати нашій державі з впровадженням проєктів, спрямованих на відновлення й підтримку сталості об’єктів критичної та соціальної інфраструктури. Зокрема через реалізацію комплексних програм з оновлення систем опалення, забезпечення теплом й постачання обладнання для об’єктів медичної, соціальної та освітньої сфер», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Enabel працюватиме безпосередньо з українськими інституціями та установами в координації з органами державної влади.

На даний час триває формування кадрового складу представництва, до якого увійдуть бельгійські та українські фахівці.

Поворозник подякував бельгійським партнерам за допомогу та підтримку українського народу, який третій рік поспіль дає відсіч російським загарбникам.

Бельгійське агентство з розвитку реалізовує урядові програми міжнародного співробітництва Бельгії.

У співпраці з міжнародними партнерами агентство пропонує рішення для вирішення нагальних глобальних проблем, таких як зміна клімату, урбанізація, людська мобільність, мир та безпека, економічна та соціальна нерівність.

Читайте також: ЮНІСЕФ допоможе понад 33 тисячам родин з прифронтових територій підготуватись до зими

Наразі Enabel реалізує близько 170 проєктів у 20 країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписав угоду з прем’єр-міністром Бельгії Александером Де Кроо, що передбачає фінансування проєктів відбудови у Київській та Чернігівській областях на 150 млн євро.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-