Уряд розширив перелік медзасобів, що ввозяться до України для лікування поранених

Уряд розширив перелік медзасобів, що ввозяться до України для лікування поранених

Укрінформ
Кабмін доповнив перелік медичних засобів, які ввозяться до України та використовуються для лікування травм, отриманих захисниками внаслідок бойових дій.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Доповнено перелік лікарських засобів та медичних виробів, що ввозяться та постачаються на митну територію України під час воєнного стану, рядом позицій медичних виробів, що призначені для використання закладами охорони здоров'я для надання медичної допомоги фізичним особам, які у період проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров'я", - написав він.

Читайте також: Уряд врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України канабісу

Мельничук уточнив, що до переліку увійшли високоефективна система рідинної хроматографії з мас-спектрометром з орбітально-іонною пасткою роздільною здатністю не менше 500000, а також мас-спектрометр високої роздільної здатності з поділом по іонній рухливості.

Окрім цього, йдеться про високоефективну систему рідинної хроматографії з моноквадруполем, високоефективну систему іонної хроматографії з ICP/MS (IC-ICP/MS), а також оптико-емісійний спектрометр з індукт-звʼязаною плазмою (ІЗП-ОЕС).

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон щодо маркування лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-