Суд дозволив провести спецрозслідування у справі про розкрадання ₴88 мільйонів на ремонті офісу ДМС

Суд дозволив провести спецрозслідування у справі про розкрадання ₴88 мільйонів на ремонті офісу ДМС

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно двох підозрюваних у справі про розкрадання понад 88 млн гривень на реконструкції адміністративної будівлі Державної міграційної служби.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Ідеться про бізнесмена, котрий, за версією слідства, є організатором злочинної схеми, а також про колишнього заступника голови ДМС.

У прокуратурі нагадали, що у 2015 році Державна міграційна служба отримала будівлю в центрі Києва для облаштування там центрального офісу.

Слідство встановило, що бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках із представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів.

Фігурант вступив у змову з тодішніми головою ДМС, начальником Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва міграційної служби, а також із заступником голови відомства. Замість належного виконання своїх обов’язків посадовці заволоділи коштами, виділеними на облаштування будівлі.

Реалізація злочинної схеми завдала бюджету збитків на понад 88 млн гривень.

Читайте також: Розкрадання мільйонів Харківобленерго: про підозру повідомили п’ятьом особам

Визначити місце перебування підприємця та колишнього заступника голови ДМС на сьогодні не вдалося. Їм вручене письмове повідомлення про підозру в порядку ст. 135, ст. 278 Кримінально-процесуального кодексу України.

Рішення ВАКС дасть можливість завершити досудове розслідування стосовно підозрюваних та скерувати справу для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, у справі про заволодіння коштами Харківобленерго під час закупівлі енергетичного обладнання оголосили ще дві підозри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-