Перша леді Туреччини на саміті в Києві закликала припинити страждання дітей у зонах конфліктів

Перша леді Туреччини на саміті в Києві закликала припинити страждання дітей у зонах конфліктів

Укрінформ
Дружина президента Туреччини Еміне Ердоган на Саміті перших леді та джентльменів, що відбувся в Києві, закликала заради майбутнього людства припинити страждання дітей у зонах бойових дій в Україні, Сирії та Газі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний сайт адміністрації президента Туреччини.

«На жаль, у світі, в якому ми живемо сьогодні, захист права дітей на життя та зростання в безпечному й мирному середовищі стало глобальним випробуванням. Але майбутнє людства розквітає з дітьми», - сказала перша леді Туреччини.

Вона наголосила, що «рани дітей в Україні та Сирії ще не загоєні, а в Газі вже спостерігається безпрецедентна жорстокість».

«Уявіть собі зону конфлікту, де кожні 10 хвилин гине дитина, а 9 із 10 живих дітей загинуть від голоду та спраги... Ми маємо зобов'язання перед дітьми України, Сирії, Гази та всіх інших конфліктних зон щодо їхнього майбутнього. Вони заслуговують на гідне людське ставлення, а не воювати чи вмирати. Ми, об’єднані в усвідомленні цього, віримо у мрію про справедливий і придатний для життя світ для кожного», - заявила дружина турецького лідера.

Читайте також: Зеленський закликав світ відповісти українським дітям: Коли закінчиться війна?

Також Еміне Ердоган сказала, що вважає зусилля Олени Зеленської задля захисту українських дітей особливо цінними.

«Ініціатива прийняти українських дітей, які стали жертвами війни, в Туреччині у 2022 році є однією з них. У нашій країні ми ще приймаємо майже 1500 українських дітей та їхніх супровідників», — сказала вона.

Перша леді Туреччини наголосила на солідарності з українським народом, який захищає свою Батьківщину, та висловила сподівання, що війна якнайшвидше завершиться справедливим і сталим миром.

Як повідомляв Укрінформ, у Четвертому саміті перших леді та джентльменів взяли участь представники Литви, Естонії, Сербії, Данії, Словенії, Гватемали, Белізу та Фінляндії.

Читайте також: На Саміті леді та джентльменів ухвалили декларацію щодо захисту прав дітей

Саміт перших леді та джентльменів – щорічна міжнародна подія, яку ініціювала Олена Зеленська у 2021 році. Це глобальна платформа для подолання викликів світового масштабу.

Під час першого саміту було започатковано платформу для розв'язання гуманітарних проблем. Другий захід дав змогу зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги. На полях третього саміту, який відбувся торік, заснували медичне партнерство. Тоді українські та іноземні клініки уклали 25 меморандумів про медичну співпрацю, зараз їх уже 44.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-