Політв'язня з Криму Зекір'яєва у РФ відмовляються переводити в колонію ближче до дому

Політв'язня з Криму Зекір'яєва у РФ відмовляються переводити в колонію ближче до дому

Укрінформ
Кримськотатарському активісту Серверу Зекір'яєву, засудженому на 13 років, відмовили у переведенні ближче до дому з колонії Тульської області РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила "Кримська солідарність" із посиланням на  дружину політв’язня Зарему Зекір'яєву.

«Засудженому на 13 років позбавлення волі Серверу Зекір'яєву відмовили у переведенні ближче до дому з виправної колонії №1 Тульської області, де він відбуває свій термін», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, після етапу із СІЗО Новочеркаська у вересні 2022 року його постійно запроторюють до ШІЗО.

Як зазначається, своє рішення Федеральна служба виконання покарання РФ пояснила тим, що «в цей час підстав, передбачених законом, а також обставин, які перешкоджають подальшому відбуванню покарання кримському татарину в цій виправній установі немає».

Читайте також: Кримського політв’язня Зекір'яєва знову відправили до штрафного ізолятора

Родині Сервера Зекір'яєва постійно відмовляють у побаченнях з ним. Востаннє політв'язень бачився з рідними у вересні 2023 року.

У жовтні 2017 року силовики РФ заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв та Ернес Аметов. Їм інкримінували участь у забороненій у Росії та тимчасово окупованому Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

У вересні 2020 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону виніс вирок у другій бахчисарайській справі «Хізб ут-Тахрір»: від 13 до 19 років колонії суворого режиму. Серверу Зекір’яєву дали 13 років ув’язнення.

Читайте також: Політв'язню з Криму Зекір'яєву відмовляють у побаченнях з родиною

Досудове слідство і судовий процес проходили з численними процедурними порушеннями і в умовах повного ігнорування наданих захистом доказів про непричетність обвинувачених до терористичної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, політв'язень Сервер Зекір'яєв, скаржиться на погіршення стану здоров'я.

Фото з сайту crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-