Росіяни завозять на ТОТ України для продажу вугілля з Кузбасу - правозахисники

Росіяни завозять на ТОТ України для продажу вугілля з Кузбасу - правозахисники

Укрінформ
Вугілля тривалого горіння з Кузнецького басейну РФ привозять на окуповані території, аби замінити паливо із закритих шахт Донеччини.

Про це засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Окупанти почали продаж вугілля з Кузбасу на захоплених територіях України. Місцеві жителі повідомили, що на окупованих територіях з'явилося у продажу вугілля з Кузбасу. А окупаційні адміністрації фактично лобіюють, щоб це вугілля купували в містах окупованої території. Вугілля з Кузбасу маркують як ДПК – довгополум’яне, плитне, крупне», - написав Лисянський.

Він уточнив, що ціну на завезене вугілля встановлюють нижчу, ніж на те, що видобувають у т. зв. копанках окупованої території.

За словами правозахисника, в окупаційній адміністрації РФ «ДНР» заявили, що вугілля з Кузбасу якісніше, і собівартість видобутку нижча, тому місцеві жителі повинні купувати саме це вугілля.

Читайте також: У Донецьку люди перекрили дорогу через відсутність води - журналіст

Велика частина селищ і маленьких міст на окупованих територіях не газифікована, тому вони для РФ – це ринок збуту свого вугілля з огляду на скорочення ринків збуту через санкції. 

«У принципі, нічого дивного. «Нормальна» політика окупантів – знищили шахти на окупованих територіях, знищили робітників через примусову мобілізацію і змушують населення купувати вугілля з Сибіру», - зазначив Лисянський.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники на ТОТ формують список шахт під «приватизацію».

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-