Кримський політв'язень Різа Омеров вперше за п’ять років зустрівся з родиною

Кримський політв'язень Різа Омеров вперше за п’ять років зустрівся з родиною

Фото
Укрінформ
Кримський політв'язень Різа Омеров, незаконно засуджений росіянами до 13 років позбавлення волі, вперше за 5 років зустрівся зі своєю родиною.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, передає Укрінформ.

"Вчора отримав радісну звістку, але скільки в ній глибокої печалі та трагізму. Сім'я кримського політв'язня Різи Омерова змогла вперше за п'ять років від дня його арешту зустрітися з ним", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мати Різи Лемара ханум, дружина Севіля та чотири сини - 12-річний Імран, 10-річний Сулейман, 7-річний Ахмад і 5-річний Іса проїхали понад дві тисячі кілометрів на автомобілі, щоб скористатися правом на стандартне триденне побачення в стінах виправної колонії суворого режиму.

"Севіля розповідала мені про цю безумовно знаменну для їхньої родини подію, то радіючи, то плачучи. І я радів і плакав разом із нею. Весь час нашої розмови мені хотілося, щоб Риза повернувся додому, щоб його сім'я знову з'єдналася", - написав Джелял.

Заступник голови Меджлісу розповів, що познайомився з Різою Омеровим у в'язниці міста Мінусинська Красноярського краю РФ наприкінці лютого 2024 року, коли перебував там сам.

Читайте також: Кримськотатарські активісти побачилися з рідними через рік після затримання - родичі

Як повідомлялося, Різа Омеров є учасником «Білогірської групи» справи Хізб ут-Тахрір. Окупанти затримали групу 10 червня 2019 року. 12 січня 2020 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Енвера Омерова до 18 років, Айдера Джаппарова до 17 років, Різу Омерова до 13 років ув'язнення.

Кримських татар звинуватили в організації та участі в діяльності політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України і більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Фото: Наріман Джелял / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-