Зведення Керченського моста є елементом екоциду з боку РФ - експерт

Зведення Керченського моста є елементом екоциду з боку РФ - експерт

Укрінформ
Самобудування Керченського моста є елементом екоциду, який росіяни проводять на території тимчасово окупованого Криму.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління зовнішніх зв'язків і правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на сторінці КРЦ у Фейсбуці, коментуючи важливість демонтажу Керченського моста.

«Самобудування цього моста є елементом екоциду, який росіяни проводять на території Криму. Це незаконна споруда, яка будується з порушенням міжнародного права та законодавства України. Тобто тут не було погодження з боку корінного народу й з боку України, адже Крим є частиною України», - сказав він.

Експерт зазначив, що росіяни також намагаються демонструвати, що Азовське море — це внутрішнє море Російської Федерації.

Читайте також: Окупанти скидають у море біля Керченського мосту оборонні «Їжаки» - соцмережі

«Ми бачимо, що вони намагаються контролювати і більшу частину Чорного моря й мають на меті зробити його теж внутрішнім морем російської федерації. Коли ми у свій час постійно говорили про те, що треба розірвати договір щодо Азовського моря з російською федерацією. Якщо пам'ятаєте, це були активні агітаційні кампанії з нашого боку, і наші юристи постійно про це говорили», - пояснив він.

Раніше Укрінформ повідомляв, що, за словами посла з особливих доручень МЗС України Антона Кориневича, Керченський міст обмежує міжнародне судноплавство, його необхідно демонтувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-