Стефанчук обговорив у Швейцарії передачу Україні заморожених активів РФ

Стефанчук обговорив у Швейцарії передачу Україні заморожених активів РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив з очільницею Ради кантонів Швейцарії (верхньох палати парламенту) Євою Герцог розробку міжнародного механізму для передачі заморожених активів Російської Федерації на відновлення України.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Провів ще одну зустріч у Швейцарії — із головою Ради кантонів Федеральних зборів Швейцарської Конфедерації Євою Герцог», - поінформував він.

За словами Стефанчука, в ході зустрічі будо предметно обговорено ряд питань, передусім — важливість проведення Глобального саміту миру, теми гуманітарної, фінансової та політичної підтримки, а також тему гуманітарного розмінування та співпрацю держав у цій сфері.

«У фокусі уваги й розробка міжнародного механізму для передачі заморожених активів РФ для потреб із відновлення України. Наголосив, що немає жодного сумніву, що відновлення України та компенсація шкоди, завданої українцям, має відбутися за рахунок держави-агресора», - зауважив Стефанчук.

Читайте також: Президент США має скоординувати конфіскацію російських активів під час Саміту G7

Спікер українського парламенту також відзначив проактивну позицію Швейцарії щодо відновлення правосуддя та притягнення Росії до відповідальності задля компенсації завданої Україні шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук перебуває з офіційним візитом у Швейцарії.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-