В Україні обрали першу школу, яка пройде архітектурну трансформацію

В Україні обрали першу школу, яка пройде архітектурну трансформацію

Фото
Укрінформ
На Київщині відбудують пошкоджену школу, дотримуючись новітніх архітектурних принципів організації простору.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Школа в селі Київської області стане першою, яка в межах пілоту пройде архітектурну трансформацію. Процес почнеться протягом року, а профінансує модернізацію Бельгія», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Харківщині реконструюють п'ять укриттів у медзакладах

За словами Федорова, це буде абсолютно новий підхід до організації шкільного простору – з великою площею перед школою, внутрішнім двориком для відпочинку на свіжому повітрі, амфітеатром для навчання, більшими актовими залами.

«Школи не мають нагадувати приміщення лікарні. Вони повинні бути схожими на маленький офіс Google чи Netflix, на місце, де народжуються проривні ідеї та мрії. Умови, у яких відбувається освітній процес і формування дітей як особистостей, дуже важливі», - додав віцепрем’єр.

Читайте також: На Чернігівщині за гроші субвенції з держбюджету відбудують школи та дитсадки

Раніше в Україні були презентовані дизайн-проєкти для трансформації шкільних просторів. Повоєнна відбудова відбуватиметься саме на їх основі. У межах пілоту і за підтримки партнерів планується відбудувати 5 шкіл, які постраждали через війну.

Як повідомлялося, у Запорізькій області почали роботу над спорудженням «підземних шкіл» - укриттів. Будівництво розпочато на 5 локаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-