Відбудова і розподілена генерація: Галущенко зустрівся з французькою делегацією

Відбудова і розподілена генерація: Галущенко зустрівся з французькою делегацією

Укрінформ
Україна і Франція поглиблюють співпрацю в електричній і атомній галузі, відновлюваній енергетиці та за іншими напрямками, які є ключовими для відновлення та модернізації української енергосистеми після масованих руйнувань, спричинених ворогом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з французькою делегацією на чолі зі спеціальним уповноваженим президента Французької Республіки П’єром Ельброном, за участі посла Франції в Україні Гаеля Вейсьєра, розглянуто конкретні проєкти відновлення енергетики України, фінансування яких планується відповідно до грантової угоди між урядом України та урядом Франції щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури та пріоритетних секторів економіки України", - йдеться в повідомленні.

Сторони детально розглянули першочергові потреби українського енергосектору, зокрема допомогу французької сторони у розвитку розподіленої генерації, забезпеченні прикордонних регіонів резервним живленням, мобільними підстанціями. Також йшлося про середньострокову та довгострокову співпрацю, а саме розвиток сонячної енергетики, системи передачі, підвищення ефективності нафтовидобутку.

Галущенко поінформував, що під час зустрічі обговорювалася реалізація багатьох енергетичних проєктів і отримано значну підтримку від Франції.

"Це стосується і постачання необхідного обладнання, і короткотермінових та довгострокових проєктів, які допомагають нам готуватися до наступного опалювального сезону та зміцнювати нашу енергетичну інфраструктуру. Завдяки цій співпраці ми закладаємо основи для майбутнього співробітництва та відбудови України", — сказав міністр енергетики України.

П’єр Ельброн зазначив про зацікавленість низки французьких компаній у зміцненні співпраці з Україною, серед яких зокрема EDF, ENEDIS, Arabel Solutions, GE Vernova і Schneider Electric. За його словами, це партнерство може бути корисним у короткостроковій перспективі, а також відкрити шлях для довгострокової співпраці.

Читайте також: Зеленський обговорив із премєром Хорватії відбудову енергообєктів і гуманітарне розмінування

Як повідомлялося, із жовтня 2022 року по вересень 2024 року об’єкти української енергетичної інфраструктури зазнали 1024 російських атаки. Загальні втрати наших потужностей внаслідок атак у 2024 році, які почалися 22 березня, перевищують 9 ГВт.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-