Будівництво водогону від річки Південний Буг до Миколаєва коштуватиме ₴8,8 мільярда - Шмигаль

Будівництво водогону від річки Південний Буг до Миколаєва коштуватиме ₴8,8 мільярда - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у межах поїздки на Миколаївщину ознайомився з деталями проєкту будівництва водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до Миколаєва. Проєкт оцінюють у близько 8,8 млрд грн.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Найважливіший виклик у Миколаєві — це доступ мешканців до питної води... Довгострокове вирішення проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру. Сьогодні разом із головою Миколаївської ОВА ознайомилися з деталями цього проєкту", - написав він.

Шмигаль уточнив, що уряд затвердив відповідну програму, також є доручення Президента. Орієнтовна вартість реалізації проєкту близько 8,8 млрд грн.

«Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом «Проєктуй та Будуй». У нас уже є попередні домовленості з партнерами, зокрема з Європейським інвестиційним банком про залучення донорських коштів на цей проєкт, тому розраховуємо на його швидку реалізацію», - зазначив глава уряду.

Читайте також: Понад 800 жителів Миколаївщини отримали компенсацію за знищене через обстріли РФ майно

Він нагадав, що проблеми з водопостачанням у Миколаєві викликані тим, що "російські терористи зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв, а потім підірвали Каховську ГЕС". Водночас рішенням для Миколаєва стало постачання води з річки Інгулець. Шмигаль додав, що цього року уряд виділив загалом 384 млн грн для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва цим шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль перебуває з робочою поїздкою на Миколаївщині. Зокрема, глава уряду ознайомився у Миколаєві з процесом встановлення двох когенераційних установок потужністю по 1,5 МВт, які забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків. Також він відвідав реконструйоване шкільне укриття на 500 учнів.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-