У Чугуївському районі відновили два мости, зруйновані російською армією в 2022 році

У Чугуївському районі відновили два мости, зруйновані російською армією в 2022 році

Фото
Укрінформ
На Харківщині, в Чугуївському районі, відновили два шляхопроводи, зруйновані російською армією у 2022 році.

Про це повідомив журналістам начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області Андрій Алексєєв, передає кореспондент Укрінформу.

Один із об’єктів розташовується на трасі державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський. Довжина двосмугової споруди - близько 98 метрів.

“Цей міст ворог підірвав, тікаючи з Чугуївщини під час контрнаступальної Харківської операції ЗСУ. Цей об’єкт почали робити ще до повномасштабного вторгнення – він був майже завершений (у межах “Великого будівництва”, – ред.). Його підрив не завадив би просуванню наших військ, але ворог хотів завдати шкоди логістиці, бо під цим шляхопроводом проходить залізниця”, - розповів Алексєєв.

У Харківській області продовжують капітальний ремонт мостів / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Зруйновані конструкції розбирали протягом місяця. Поряд дорожники облаштували тимчасову переправу, яка не розрахована на значне навантаження.

“Відкоригували проєкт із урахуванням завданих руйнувань. Зараз завершуємо і найближчим часом введемо в експлуатацію, що значно скоротить логістичне плече для всіх видів транспорту. Нова споруда підсилена у фундаментній частині, запас міцності збільшили порівняно з тим проєктом, який був до руйнування”, - зазначив Алексєєв.

Читайте також: Журі обрало найкращі проєкти конкурсу «Kharkiv Housing Challenge» з відбудови Північної Салтівки

Відновлення після руйнування коштувало понад 308 млн грн.

Наразі підрядник завершує бетонну поверхню прогонів, облаштовує тротуари та огородження.

На кінцевому етапі й відновлення мосту на державній дорозі Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук: ремонт бетонної поверхні прогонових будов виконаний на 90%, решта робіт (заміна опорних частин, ремонт бетонної поверхні опор та ригеля, підсилення вуглецевим волокном опор, улаштування монолітної залізобетонної плити, влаштування деформаційних швів) – на 100%.

Загальна вартість ремонту склала 559,9 млн грн, які виділялися у 2023-2024 рр.

Внаслідок повномасштабного вторгнення РВ на Харківщині було зруйновано 25 мостів, у процесі відновлення нині 12 споруд.

Як повідомлялося, у липні на Харківщині відкрили рух відновленим мостом на трасі Р-79, який зруйнували у 2022 році, щоб зупинити просування окупаційної армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-