Канада закликала Саудівську Аравію поважати права людини

Канада закликала Саудівську Аравію поважати права людини

Укрінформ
Канада засудила винесення судом Саудівської Аравії смертельного вироку стосовно 14 осіб, обвинувачених у різних злочинах.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«У світлі останніх страт і рішення Верховного суду підтримати смертельний вирок для 14 осіб, Канада ще раз наголошує на своїй твердій незгоді зі смертною карою в будь-якому випадку усюди», - сказала Фріланд.

Читайте також: Канада закликала уряд Венесуели до перемовин з опозицією

Вона також висловила занепокоєння стосовно нещодавніх сутичок на сході арабського королівства й закликала Ер-Ріад поважати права людини.

«Ми розуміємо, що Саудівська Аравія постає перед численними безпековими викликами, але закликаємо місцеву владу співпрацювати із усіма громадами для розрядки напруженості. Усі подібні виклики треба вирішувати, дотримуючись міжнародних законів стосовно прав людини», - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: Сенат Канади закликав Венесуелу дотримуватися прав людини

Нагадаємо: Верховний суд Саудівської Аравії залишив без змін рішення нижчих судових інстанцій про застосування смертної кари до 14 осіб, яких обвинувачують у таких злочинах, як: збройне повстання проти правителя, застосування зброї проти працівників правоохоронних органів та їх транспортних засобів, виготовлення й застосування коктейлю Молотова й інших злодіяннях. Amnesty International засудила вирок та весь судовий процес на якому обвинувачені розповіли про застосування до них тортур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-