Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Резолюція
Укрінформ
Європарламент визнав опозиційного політика Хуана Гуайдо тимчасовим легітимним президентом Венесуели та підтримав проведення у країні вільних і прозорих президентських виборів.

Про це йдеться в ухваленій у четвер резолюції законодавчого органу Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Європарламент підтвердив своє визнання Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим президентом Венесуели та висловив свою повну підтримку його плану, зокрема, формування національного перехідного уряду та проведення позачергових президентських виборів", - заявили у ЄП.

Депутати також закликали "нелегальний режим Мадуро" припинити насильство, ув'язнення та репресії проти журналістів, політичних лідерів та членів команди Гуайдо.

Читайте також: Опозиція Венесуели назвала дату повалення Мадуро

Європарламент закликав до запровадження додаткових санкцій відносно закордонних активів представників нелегітимного керівництва країни, а також проти осіб, причетних до порушення прав людини та репресій.

Резолюція також підтримала міжнародні зусилля і солідарність з подолання гуманітарної та міграційної кризи у країні та в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-