Новий прем’єр Франції втратив у зарплаті понад €40 тисяч - ЗМІ

Новий прем’єр Франції втратив у зарплаті понад €40 тисяч - ЗМІ

Укрінформ
Французькі ЗМІ підрахували втрати в зарплаті новопризначеного голови уряду країни Жана Кастекса, який до останнього часу обіймав кілька державних посад.

Відповідні підрахунки провів журнал L'Obs.

«Новий прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс до призначення на цю посаду був дуже добре оплачуваних чиновником. Торік він заробив понад 208 тисяч євро «чистими» за рахунок зарплат, отриманих на кількох державних постах», - пише видання.

Тепер, після кар'єрного зльоту статки Жана Кастекса можуть зменшитися. За оцінками ЗМІ, він отримував €160 тис. на рік на посаді міжвідомчого уповноваженого з організації Олімпійських і Паралімпійських ігор-2024. Ще €22 тис. річних він заробляв як мер комуни міста Прад на південному заході Франції. Крім того, приблизно €25 тис. на рік Кастексу платили як радникові департаменту та €2 тис. – як радникові муніципалітету. Таким чином, торік він заробив понад €208 тис.

Читайте також: У Франції оголосили склад нового уряду

Після призначення на посаду прем’єр-міністра Кастекс зобов’язаний скласти повноваження міжвідомчого уповноваженого з організації Олімпійських і Паралімпійських ігор. Відтак його річна зарплата становитиме  близько €140 тис. Глава уряду також заявив, що звільниться з посади мера міста Прад, хоча й залишиться членом муніципальної ради. Якщо він залишить за собою пост радника департаменту (закон не забороняє цього), то його заробіток може становити €165 тис. на рік.

Фото: lci.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-