Штати звинуватили росію і Китай у підтримці Пхеньяна в Радбезі ООН

Штати звинуватили росію і Китай у підтримці Пхеньяна в Радбезі ООН

Укрінформ
Сполучені Штати розкритикували Китай і росію в п'ятницю за надання Північній Кореї повного захисту у Раді Безпеки ООН після того, як Пхеньян почав серію ракетних випробувань в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VOA.

«Ці члени (росія й Китай – ред.) намагаються з усіх сил виправдати неодноразові порушення КНДР, вони дозволили КНДР (продовжувати запускати ракети – ред.) і зробили «посміховисько» із цієї Ради», - заявила представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Вона додала, що російська делегація не має забувати про свої обов’язки в Радбезі, навіть якщо КНДР продає росії зброю.

«Ви не можете відмовитися від обов’язків у Раді Безпеки через те, що КНДР може продати вам зброю для розпалювання вашої агресивної війни в Україні або тому, що ви (Китай – ред.) вважаєте, що вони (росіяни – ред.) є хорошим регіональним буфером для Сполучених Штатів», - сказала вона.

Зазначається, що Північна Корея з середи запустила 30 ракет, деякі з них призвели до повітряної тривоги в Південній Кореї та Японії. У четвер було проведено випробування міжконтинентальної балістичної ракети, яка, як повідомляється, вибухнула під час польоту.

Читайте також: КНДР випустила близько 80 артилерійських снарядів по морській прикордонній зоні

Як повідомляв Укрінформ, США сьогодні, 5 листопада, застосують стратегічні бомбардувальники під час військових навчань у Південній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-