Трамп розглядає кандидатуру Гейлі на посаду віцепрезидента США - ЗМІ

Трамп розглядає кандидатуру Гейлі на посаду віцепрезидента США - ЗМІ

Укрінформ
Колишній президент США від республіканців Дональд Трамп активно розглядає кандидатуру Ніккі Гейлі на посаду віцепрезидента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios.

«Двоє людей, знайомих із цим питанням, повідомили Axios, що кандидатуру Ніккі Гейлі активно розглядають у штабі Дональда Трампа як його соратницю», - йдеться у повідомленні.

Вважається, що примирення Трампа та Гейлі - в їхніх обопільних інтересах, попри запеклу боротьбу між ними на праймеріз та розбіжності у поглядах на деякі важливі питання.

Наразі Трамп намагається компенсувати відставання у зборі коштів від президента Джо Байдена, а також оплатити власні судові витрати. Водночас Гейлі має гарні зв'язки з донорами, які з обережністю ставляться до колишнього президента.

«Примирення з Гейлі, яка була за його перебування у Білому домі послом в ООН, також може допомогти Трампу залучити частину республіканців з вищою освітою, які голосували за неї на праймеріз навіть після того, як вона вибула з перегонів», - йдеться у повідомленні.

З іншого боку, якщо Гейлі продовжить утримуватися від підтримки Трампа, а той програє на президентських виборах, значна частина консервативної бази республіканців може звинуватити її у цій поразці, що може поставити під загрозу її майбутню президентську кампанію або її майбутнє в політиці у складі Республіканської партії.

Читайте також: Трамп назвав боягузами й слабаками республіканців, які цьогоріч залишили Конгрес

Обоє політиків мають різні погляди на такі питання, як війна (України з РФ - ред.) та реалізація державних програм, таких як соціальне забезпечення та медичне забезпечення.

Гейлі наполягала на тому, щоб надіслати більше ресурсів в Україну та дозволити їй стати частиною НАТО, а Трамп не підтримав цього.

Трамп раніше критикував Гейлі за запропоновані нею реформи, такі як підвищення пенсійного віку для майбутніх поколінь.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Гейлі оголосила, що виходить з виборчої кампанії.

Байден назвав сміливою президентську кампанію Гейлі, яка протистояла Трампу всередині Республіканської партії, та закликав її прихильників об’єднатися з демократами.

Фото: Ruth Fremson/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-