Нідерланди викликали посла Ізраїлю після повідомлень про шпигунство за юристами МКС

Нідерланди викликали посла Ізраїлю після повідомлень про шпигунство за юристами МКС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Нідерландів викликало посла Ізраїлю Моді Ефраїма, щоб прояснити інформацію щодо ймовірної таємної кампанії зі стеження та шпигунства ізраїльських розвідслужб проти старшого персоналу Міжнародного кримінального суду (МКС).

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

В ході спільного розслідування The Guardian, ізраїльсько-палестинського видання +972 Magazine та івритомовного видання Local Call, опублікованого у травні, з’ясувалося, що ізраїльські спецслужби протягом дев’яти років нібито намагалися вплинути та залякати офіс головного прокурора МКС.

Напередодні речник МЗС Нідерландів заявив, що ізраїльського посла «попросили з'явитися в Міністерство у зв'язку зі звинуваченнями, зробленими в статтях». Він додав, що відбулася розмова, «в якій було висловлено занепокоєння Нідерландів». Представник МЗС країни відмовився обговорювати деталі, пославшись на конфіденційність дипломатичних розмов. 

Посольство Ізраїлю в Нідерландах не відповіло на запит про коментар.

Як держава, де розташований Міжнародний кримінальний суд, Нідерланди зобов'язані за угодою із судом захищати безпеку співробітників МКС і гарантувати, що в роботу суду не будуть втручатись.

Читайте також: Нідерланди разом з іншою країною передадуть Україні систему Patriot

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня прокурор МКС запросив видачу ордерів на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта та трьох лідерів терористичного угруповання ХАМАС.

Після появи розслідування журналістів у травні нідерландські парламентарії закликали провести перевірку інформації про використання Ізраїлем розвідслужб для ймовірних погроз старшому персоналу Міжнародного кримінального суду (МКС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-