Рада ЄС розширила санкційний список за фінансування ХАМАСу та «Ісламського джихаду»

Рада ЄС розширила санкційний список за фінансування ХАМАСу та «Ісламського джихаду»

Укрінформ
Рада Євросоюзу внесла до санкційного списку шістьох людей і три організації за фінансування угруповань ХАМАС та палестинського «Ісламського джихаду» або сприяння їхнім насильницьким діям проти Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті Ради ЄС.

Зокрема Рада ЄС застосувала обмеження для компаній Zawaya Group for Development and Investment Co Ltd., Larrycom for Investment Ltd. та Al Zawaya Group for Development and Investment Sociedad limitada. Усі компанії належать і контролюються фінансистом із Судану Абдельбасітом Хамзою Ельхассаном Мохамедом Хайром, на якого із січня 2024 року накладені санкції ЄС.

«Усі три організації були пов’язані з інвестиційним портфелем ХАМАСу і слугували підставними компаніями для забезпечення фінансових потоків угруповання», – йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Ізраїль заявляє про ліквідацію половини сил ХАМАСу в Рафаху

Окрім цього, до списку санкцій внесено Джаміля Юсуфа Ахмада Аліяна, представника «Ісламського джихаду» та лідера фінансованого Іраном фонду Muhjat AlQuds. Фонд займається наданням фінансової підтримки родинам бійців угруповання та ув’язненим.

Також Рада наклала санкції на Ахмеда Шаріфа Абдаллу Оде, який керує іноземною інвестиційною діяльністю ХАМАСу і є акціонером та членом правління кількох підставних компаній угруповання.

Фінансовий посередник Зухейр Шамлах, який забезпечує фінансові перекази з Ірану до ХАМАСу, член політичного бюро ХАМАСу Ісмаїл Бархум, який очолює Асоціацію благодійних установ угруповання і контролює 400 благодійних організацій, спрямовуючи кошти в ХАМАС, а також Алі Моршед Ширазі, високопоставлений чиновник Сил «Кудс» Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), який виконує обов’язки керівника бюро Палестинського відділення, що діє у Лівані, також внесені до списку санкцій Ради ЄС.

Читайте також: Ізраїль готовий на «часткову угоду» з ХАМАСом, але війна триватиме - Нетаньягу

Під обмеження потрапив і Махера Ребхі Обейда – член політбюро ХАМАСу, який із 2010 року керує терористами ХАМАСу на Західному березі ріки Йордан.

Загалом станом на сьогодні 12 осіб і три організації потрапили під санкції через зв’язки із ХАМАСом і «Ісламським джихадом».

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Мінфін США оголосив про введення санкцій проти високопоставлених військових ватажків угруповань ХАМАСу, що базуються в секторі Гази, а також Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-