Дуда скликає засідання Радбезу перед самітом НАТО

Дуда скликає засідання Радбезу перед самітом НАТО

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда скликав на 8 липня, перед самітом НАТО, засідання Ради національної безпеки РП.

Про це Дуда заявив у четвер на брифінгу для ЗМІ у Центрі доктрин і підготовки ЗС Польщі у місті Бидгощ, передає кореспондент Укрінформу.

“Я вирішив скликати у понеділок, о 9-й ранку, перед нашим відльотом до Вашингтона, Раду національної безпеки, де буде можливість детально обмінятися думками та ідеями щодо того, що обговорюватиметься на саміті НАТО з політичної сторони”, - заявив Дуда.

Як зазначив глава польської держави, після наради у Бидгощі з керівництвом міноборони і військовим командуванням він передав віцепрем’єру, міністру національної оборони РП Владиславу Косіняку-Камишу рекомендації до нової Стратегії національної безпеки країни. За його словами, попередня стратегія була ухвалена нещодавно, в 2020 році, проте відтоді безпекова ситуація у східній Європі значно змінилася. Дуда висловив сподівання, що вже незабаром Польща матиме актуалізований документ, який відповідатиме потребам національної безпеки РП.

Читайте також: У Словаччини та Польщі різні позиції щодо інтеграції України до НАТО

Президент Польщі також повідомив, що на зустрічі з військовим керівництвом йшлося про створення Центру аналізу, підготовки й навчання НАТО-Україна щодо обміну досвідом між військовими Альянсу й України. Дуда висловив сподівання, що цей центр упродовж найближчих двох років отримає відповідну сертифікацію і розпочне свою роботу.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Як передавало агентство, Варшава на саміті НАТО у Вашингтоні проситиме про подальше посилення східного флангу Альянсу, а також оприлюднить свою позицію щодо створюваного у Бидгощі (північ Польщі) Центру аналізу, підготовки та навчання НАТО-Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-