США ввели санкції проти ізраїльтян і палестинців за дестабілізацію на Західному березі Йордану

США ввели санкції проти ізраїльтян і палестинців за дестабілізацію на Західному березі Йордану

Укрінформ
Державний департамент США оголосив про введення санкцій проти представників Ізраїлю й Палестинської автономії, які підривають мир та безпеку на Західному березі річки Йордан.

Про це заявив у середу у Вашингтоні речник американського відомства Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати послідовно наголошували, що дії, які підривають стабільність на Західному березі, в тому числі напади ізраїльських поселенців на палестинців і палестинців на ізраїльтян, є неприйнятними»,- зауважив представник Держдепу.

У цьому зв’язку він зазначив, що США вводять санкції проти колишнього сержанта Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Елора Азарії, причетного до грубого порушення прав людини, а саме до позасудового вбивства на Західному березі. Крім того, обмеження запроваджені проти групи осіб, які вчиняли насильство проти людей або майна та обмежували доступ цивільних до основних послуг і предметів першої потреби.

При цьому санкції діють також проти членів сімей осіб, які підривали мир та безпеку в регіоні.

Читайте також: Бригади ХАМАСу вчинили численні воєнні злочини проти цивільних Ізраїлю - HRW

«Ми вкотре закликаємо уряд Ізраїлю й палестинську владу притягнути до відповідальності відповідальних за насильство на Західному березі. І ми ще раз наголошуємо, що продовжимо вживати власних заходів, якщо це буде необхідним»,- наголосив речник Державного департаменту США.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден у лютому цього року підписав розпорядження про притягнення до відповідальності осіб, які підривають мир та безпеку в регіоні Західного берега річки Йордан. Відтоді США ввели санкції проти 11 осіб та 11 компаній – відповідно до указу президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-