Кнесет схвалив резолюцію проти створення Палестинської держави

Кнесет схвалив резолюцію проти створення Палестинської держави

Укрінформ
Парламент Ізраїлю (Кнесет) у четвер схвалив більшістю голосами резолюцію проти утворення Палестинської держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

Ухвалена 68 голосами резолюція, проти - 9, повністю відкидає створення Палестинської держави, навіть в рамках процесу з врегулювання конфлікту шляхом переговорів з Ізраїлем.

«Кнесет Ізраїлю рішуче виступає проти створення Палестинської держави на захід від річки Йордан. Створення Палестинської держави в серці ізраїльської землі становитиме небезпеку для існування держави Ізраїль та її громадян, увічнить ізраїльсько-палестинський конфлікт і дестабілізуватиме регіон. Це буде лише питанням короткого проміжку часу, коли ХАМАС захопить Палестинську державу і перетворить її на радикальну ісламську терористичну базу, працюючи в координації з очолюваною Іраном віссю для ліквідації Держави Ізраїль», – йдеться в резолюції.

Зазначається, що саме голосування за резолюцію відбулося напередодні запланованої у Конгресі США промови главою ізраїльського уряду Біньяміном Нетаньягу 24 липня.

Читайте також: Ізраїль хоче узаконити п’ять поселень на Західному березі річки Йордан

У лютому Кнесет ухвалив резолюцію, яка відкидає створення Палестинської держави, але вона конкретно стосувалася одностороннього створення такої держави на тлі повідомлень про те, що низка країн розглядають можливість визнання Палестинської держави за відсутності мирної угоди з Ізраїлем.

Як повідомляв Укрінформ, Іспанія, Ірландія та Норвегія офіційно визнали Палестинську державу, що викликало обурення з боку Ізраїлю.

Також уряд Словенії схвалив визнання Палестинської держави.

У Міністерстві закордонних справ Вірменії також заявили про визнання Палестинської держави.

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-