Нетаньягу в Конгресі США відкинув звинувачення Ізраїлю в геноциді палестинців

Нетаньягу в Конгресі США відкинув звинувачення Ізраїлю в геноциді палестинців

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у своєму виступі в Конгресі США в середу назвав звинувачення Ізраїлю в геноциді палестинців обурливим наклепом.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Обурливий наклеп… має на меті позбавити Ізраїль легітимності, демонізувати єврейську державу та демонізувати євреїв скрізь», – сказав він.

Нетаньягу порівняв «дикі звинувачення» з антисемітською брехнею, яка призвела свого часу до Голокосту.

Коментуючи звинувачення Міжнародного кримінального суду в тому, що Ізраїль навмисно морив голодом жителів Гази, він зазначив: «Це цілковита, повна нісенітниця, це цілковита фальсифікація».

«Прокурор МКС звинувачує Ізраїль у навмисних нападах на громадян. Про що, заради святого, він каже? – сказав Нетаньягу. – Ізраїльська армія оборони щойно розповсюдила мільйони листівок, надіслала мільйони текстових повідомлень, здійснила сотні тисяч телефонних дзвінків, щоб уберегти мирних палестинців від небезпеки. Але водночас ХАМАС робить все, що в його силах, щоб поставити під загрозу мирних палестинців».

Читайте також: Під час виступу Нетаньягу в Конгресі поліція застосувала перцевий газ проти протестувальників

Якщо в Газі є палестинці, які не отримують достатньої кількості продовольства, то не тому, що Ізраїль блокує поставки, а тому, що ХАМАС їх розкрадає, наголосив прем’єр.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс та близько 80 демократів у Палаті представників та кілька сенаторів-демократів не були присутні в залі. Натомість Гарріс зустрінеться з ізраїльським лідером у четвер окремо. Також Нетаньягу проведе зустріч з президентом Джо Байденом.

Як повідомляв Укрінформ, Нетаньягу вирушив до Вашингтона, щоб виступити в Конгресі та зустрітися з Байденом.

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-