Ядерні погрози Росії підривають міжнародні зусилля з роззброєння - Кішіда

Ядерні погрози Росії підривають міжнародні зусилля з роззброєння - Кішіда

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що ситуація з ядерним роззброєнням у світі стає все складнішою через розбіжності в підходах країн до скорочення ядерних озброєнь та погрози Росії застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Про це він сказав, виступаючи на пам’ятній церемонії в Хіросімі, приуроченій 79-м роковинам атомного бомбардування міста, повідомляє NHK, передає Укрінформ.

«Поглиблення розколу у світовій спільноті з приводу доцільності скорочення ядерних озброєнь, а також ядерні погрози з боку Росії роблять ситуацію навколо ядерного роззброєння ще похмурішою», - сказав Кішіда.

Він підкреслив, що Японія, єдина у світі країна, яка постраждала від атомного бомбардування, продовжить робити все можливе для досягнення світу без ядерної зброї і має намір відігравати роль мосту в діалозі між ядерними та неядерними державами.

«Яким би непростим був шлях до світу без ядерної зброї, ми просто не можемо зупинити наш рух до цієї мети», - зазначив глава японського уряду.

Цьогорічні пам’ятні заходи в Хіросімі розпочалися з хвилини мовчання о 8:15, саме тоді, коли американський бомбардувальник скинув атомну бомбу на місто 6 серпня 1945-го, убивши близько 140 тисяч людей до кінця року.

У вшануванні пам’яті жертв атомного бомбардування взяли участь близько 50 тисяч людей, у тому числі представники 109 країн і Європейського Союзу. Росію і Білорусь через вторгнення в Україну третій рік поспіль на церемонію не запрошували.

Читайте також: США і Японія обговорили шляхи реагування на агресію Росії

Як повідомляв Укрінформ, російські військові 31 липня розпочали в сусідніх із Україною військових округах третій раунд навчань із застосування тактичної ядерної зброї, що є частиною зусиль Кремля, спрямованих на те, аби змусити Захід обмежити підтримку України.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-