Справа про підкуп порнозірки: Верховний суд США не відклав вирок Трампу

Справа про підкуп порнозірки: Верховний суд США не відклав вирок Трампу

Укрінформ
Верховний суд США відхилив клопотання штату Міссурі відкласти винесення вироку експрезиденту Дональду Трампу в Нью-Йорку за звинуваченням у кримінальному злочині, пов'язаному з виплатою грошей за мовчання порноакторці.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, рішення суддів було прийнято у відповідь на позов штату Міссурі, який стверджував, що справа проти Трампа порушує право виборців, передбачене Конституцією США, почути кандидата в президенти від Республіканської партії, який знову прагне повернутися в Білий дім.

Наприкінці травня суд присяжних визнав його винним у фальсифікації ділових записів, щоб приховати виплату $130 тис. доларів порнозірці Стормі Деніелс напередодні його успішної виборчої кампанії 2016 року, щоб замовчати її твердження, яке спростовує Трамп, про те, що вона мала з ним побачення на одну ніч у 2006 році. Прокурори заявили, що цей платіж мав підвищити шанси Трампа на виборах 2016 року, коли він переміг демократа Гілларі Клінтон.

Трамп заперечує свій сексуальний зв’язок із Деніелс та пообіцяв подати апеляцію після винесення вироку, запланованого на вересень.

3 липня генеральний прокурор-республіканець штату Міссурі Ендрю Бейлі подав позов проти штату Нью-Йорк з проханням до Верховного суду призупинити винесення вироку Трампу і призупинити дію судового наказу про нерозголошення інформації, накладеного на нього суддею штату Нью-Йорк Хуаном Мерчаном.

Згодом генеральні прокурори-республіканці з Флориди, Айови, Монтани та Аляски подали до Верховного суду записку на підтримку позову Міссурі.

Читайте також: Трамп пройшов пробаційне інтерв'ю у справі про підкуп порнозірки

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня суд присяжних у Нью-Йорку одноголосно визнав Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації бізнес-звітності, висунутими проти нього у кримінальному процесі щодо «чорної бухгалтерії».

Йдеться про фальсифікації ділової звітності з метою приховування виплати грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс за декілька тижнів до виборів 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-