Глава Пентагону не вважає неминучим конфлікт між США і Китаєм

Глава Пентагону не вважає неминучим конфлікт між США і Китаєм

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін не вважає неминучим збройний конфлікт між Сполученими Штатами і Китаєм, зокрема через Тайвань.

Про це глава Пентагону заявив на брифінгу за підсумками американсько-австралійських переговорів у форматі «2 + 2» в Аннаполісі, передає Укрінформ.

«Я не хотів би спекулювати з приводу того, можливий чи ні конфлікт між Сполученими Штатами і Китаєм, але, як уже неодноразово заявляв, я не думаю, що конфлікт із Китаєм невідворотний чи неминучий», - заявив Остін.

Він відмовився коментувати висловлювання медіамагната Руперта Мердока, який припустив, що США не нададуть військову допомогу Тайваню, якщо Пекін направить армію для «возз’єднання» острова з материковим Китаєм, але запевнив у готовності американської сторони виконати раніше дані обіцянки.

Читайте також: Тайвань починає військові навчання з імітацією реальних бойових дій проти Китаю

«Я не коментуватиму слова пана Мердока, його заяви, але скажу, що ми продовжимо працювати з партнерами та союзниками, щоб гарантувати рух у вірному напрямку, до більшої стабільності та безпеки», - зазначив глава Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, речник МЗС КНР Лінь Цзянь на брифінгу заявив, що постачання іноземними державами озброєнь адміністрації острова Тайвань не зупинить «історичну тенденцію до возз’єднання Китаю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-