США завдали ударів по об'єктах хуситів у Ємені після заяв про атаку на есмінці

США завдали ударів по об'єктах хуситів у Ємені після заяв про атаку на есмінці

Укрінформ
Збройні сили США завдали ударів по об'єктах хуситів у Ємені, за останню добу знищивши два безпілотники, наземну станцію управління хуситів і три протикорабельні крилаті ракети.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У заяві Центрального командування збройних сил США (CENTCOM) йдеться, що ця зброя «становила явну і неминучу загрозу для американських і коаліційних сил, а також торгових суден у регіоні».

В середу підтримувані Іраном хусити заявляли, що вони атакували контейнеровоз у Червоному морі і два американські есмінці в Аденській затоці.

CENTCOM заявив, що ця «безрозсудна і небезпечна поведінка» хуситів загрожує регіональній стабільності», але не підтвердив, що будь-які американські судна були атаковані.

Раніше військовий речник хуситів Ях'я Сарі заявив, що військово-повітряні сили єменських повстанців запустили безпілотники проти американського есмінця Cole і випустили кілька балістичних ракет по американському есмінцю Laboon.

За його словами, контейнеровоз Contship Ono під прапором Ліберії також був обстріляний балістичними ракетами і безпілотниками.

Компанія Contships Management в Афінах повідомила Reuters, що судно не постраждало, а його екіпаж знаходиться в безпеці.

Частота атак хуситів зменшилася після того, як Ізраїль завдав удару по їхніх військових цілях поблизу порту Ходейда, в результаті чого загинуло шість і було поранено понад 80 осіб, на наступний день після того, як безпілотник, запущений хуситами, влучив в економічний центр у Тель-Авіві.

Читайте також: Росія прагне використовувати хуситів для протистояння з Заходом - ISW

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль 20 липня завдав ударів по прибережному єменському місту Ходейда, контрольованому бойовиками-хуситами, де розташовано нафтопереробний завод.

Фото з сайту dia.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-