Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США - Microsoft

Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США - Microsoft

Укрінформ
Упродовж останніх тижнів, групи, пов’язані з владою Ірану, розпочали здійснювати кібероперації з метою впливу на президентські вибори у США .

Про це йдеться у звіті компанії Microsoft, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми ділимося розвідданими про відстежувану нами діяльність, яка все більше вказує на намір Ірану вплинути на цьогорічні вибори президента США. Останніми тижнями групи, пов'язані з іранським урядом, активізували два види діяльності», - заявив керівник групи аналізу загроз Microsoft Клінт Воттс.

Зазначається, що по-перше, вони заклали основу для початку кампаній впливу на актуальні теми, пов’язані з виборами, та почали її імплементацію, намагаючись розпалити суперечки або переконати виборців у «хитких штатах».

Хиткий штат - штат США, де кандидати у президенти від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними.

Читайте також: США відправили винищувачі F-22 на Близький Схід

По-друге, ці групи розпочали операції, які, за оцінками Microsoft, спрямовані на отримання розвідувальних даних про політичні кампанії та надання їм можливості впливати на вибори в майбутньому.

«Одна іранська група скомпрометувала обліковий запис державного службовця на рівні округу, який перебував у хиткому штаті», - йдеться у звіті.

Загалом у Microsoft виявили щонайменше чотири іранські кібергрупи, причетні до цієї кампанії з метою впливу на президентські вибори у США.

«Ми ділимося такими розвідувальними даними, щоб виборці, державні установи, кандидати, партії та інші могли знати про кампанії впливу та захистити себе від загроз», - підсумували у компанії.

Як відомо, 5 листопада відбудуться президентські вибори у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-