Ізраїль закликав мешканців Хан-Юнісу у Газі евакуюватися через операцію проти ХАМАСу

Ізраїль закликав мешканців Хан-Юнісу у Газі евакуюватися через операцію проти ХАМАСу

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оприлюднила попередження про евакуацію цивільного населення в районі Хан-Юнісу у секторі Гази та додатково скоригувала межі гуманітарної зони.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Як наголошується, район Аль-Джалаа в Хан-Юнісі більше не вважатиметься частиною гуманітарної зони, оскільки ЦАХАЛ планує провести там операцію проти бойовиків ХАМАСу.

«Через численні терористичні акти (ХАМАСу – ред.), використання гуманітарної зони для терористичної діяльності та ракетні обстріли Держави Ізраїль з району Аль-Джалаа перебування в цьому районі стало небезпечним», - заявили в ЦАХАЛі.

Ізраїльські військові зауважують, що коригують гуманітарну зону на основі «точних розвідданих, які вказують на те, що ХАМАС розмістив у цьому районі терористичну інфраструктуру».

Читайте також: Ізраїльська армія заявила про ліквідацію високопосадовця ХАМАСу

Армія оборони Ізраїлю зазначає, що раннє попередження спрямоване на пом'якшення збитків цивільному населенню.

«ЦАХАЛ планує провести операцію проти терористичних організацій в цьому районі і тому закликає населення, що залишилося в районі Аль-Джалаа, тимчасово евакуюватися в облаштовану гуманітарну зону», - повідомили ізраїльські військові.

Заклики до евакуації поширюються серед жителів Хан-Юнісу, зокрема, за допомогою СМС-повідомлень, телефонних дзвінків та трансляцій у ЗМІ.

Джерело The Times of Israel у військових структурах повідомило, що лікарні в цьому районі «не потребують евакуації». За його словами, ізраїльські військові повідомили про це палестинське МОЗ та представників міжнародної спільноти.

Читайте також: Білий дім розкритикував ізраїльських політиків, які виступають проти угоди про припинення вогню

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила у суботу про ліквідацію високопосадовця угруповання ХАМАС внаслідок авіаудару.

Загиблим виявився Валід Алсусі, який був членом військового крила ХАМАСу, а також керівником відділу у загальних силах безпеки угруповання на півдні сектору Гази.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-