У Болгарії археологи знайшли золоті артефакти часів Римської імперії

У Болгарії археологи знайшли золоті артефакти часів Римської імперії

Фото
Укрінформ
Археологи, які проводили розкопки в болгарському селі Капітан Петко Воєвода, знайшли золоті артефакти в могилі фракійського вершника часів Римської імперії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

Знайдені речі включають золоте намисто, золоту діадему, золоту каблучку, ніж, прикрашений золотими елементами та напівдорогоцінним камінням.

Також археологи виявили декілька видів зброї, зокрема меч, різні типи ножів та списів.

Поруч був похований кінь, прикрашений золотою аплікацією.

Археологи на чолі з Даніелем Агре заявили, що в могилі було покладено повне бойове спорядження фракійця, включно з плетеним нагрудником дуже рідкісного типу в римську епоху.

Зазначається, що всі знайдені предмети планується перенести до спеціально підготовленого приміщення музею в Тополовграді. До того часу місце цілодобово охоронятимуть поліцейські.

Читайте також: У Чехії виявили один із найдавніших курганів у Європі

Фракійці — загальна назва групи індоєвропейських племен, що населяли в давнину південний схід Балканського півострова, а також північно-східне узбережжя Егейського моря, завойоване Птолемеями, а потім відвойоване македонським царем Філіппом V.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня археологи знайшли добре збережену мармурову статую давньогрецького бога Гермеса у місті Гераклея Синтіка в Болгарії.

Фото: Topolovgrad municipality

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-