Всесвітня продовольча програма ООН призупинила роботу у Газі: Ізраїль поцілив в її авто

Всесвітня продовольча програма ООН призупинила роботу у Газі: Ізраїль поцілив в її авто

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН у середу тимчасово призупинила пересування своїх співробітників у секторі Гази, заявивши, що в один із її автомобілів влучили щонайменше десять куль, коли він наближався до ізраїльського блокпосту.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті ВПП ООН.

Зазначається, що команда ВПП потрапила під обстріл ввечері 27 серпня, коли перебувала за кілька мерів від ізраїльського КПП на мосту Ваді-Газа. Співробітники програми поверталися із місії в Керем Шалом і Карам Абу Салем двома броньованими автомобілями після супроводу колони вантажівок з гуманітарним вантажем, які прямували до центральної частини Гази.

«Попри те, що автомобіль був чітко позначений і неодноразово отримував дозволи ізраїльської влади на наближення, він потрапив під обстріл, коли рухався до блокпоста Армії оборони Ізраїлю», – йдеться у заяві ВПП ООН.

В автомобіль влучили щонайменше десять куль: п’ять з боку водія, дві з боку пасажира і три в інші частини автівки. Внаслідок обстрілу жоден із членів команди не постраждав, додали в ООН.

Хоч це не перший подібний інцидент, який стався під час протистояння між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, це перший випадок, коли автомобіль ВПП обстріляний безпосередньо поблизу КПП, попри наявність необхідних дозволів відповідно до стандартного протоколу.

«Цей інцидент є нагадуванням про те, що гуманітарний простір у секторі Гази швидко і постійно звужується, а зростання насильства ставить під загрозу нашу здатність надавати життєво необхідну допомогу», – заявили в ООН.

Читайте також: ЦАХАЛ визволив заручника, якого ХАМАС утримував у секторі Гази

Згідно із пресрелізом, робота ВПП у Газі буде призупинена до подальшого повідомлення.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня унаслідок удару ізраїльських військ семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази.

Фото: www.wfp.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-