Венесуела видала Росії колумбійців, які воювали за Україну - ЗМІ

Венесуела видала Росії колумбійців, які воювали за Україну - ЗМІ

Укрінформ
ФСБ Росії повідомила, що затримала двох громадян Колумбії за обвинуваченням, що вони брали участь у бойових діях на боці України як «найманці».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією колумбійської газети El Tiempo, обох колумбійців було затримано в столиці Венесуели, Каракасі, і екстрадовано до Росії. Сестра одного із затриманих повідомила El Tiempo, що колумбійці привернули увагу венесуельських поліцейських тим, що мали уніформу української армії. Олександр Арте та Хосе Арон Медіна, як повідомляється, прямували додому до Колумбії із зупинкою в Каракасі.

Влада Колумбії, Венесуели та Росії подію не коментувала. Про можливу екстрадицію пише також Politico. Затримання та подальше висилання колумбійців у Каракасі, якщо воно справді мало місце, стало першим відомим випадком екстрадиції до країни-агресорки громадян іноземних держав, які воювали на боці України.

ФСБ також опублікувала відео, на якому, ймовірно, колумбійців ведуть коридором СІЗО Лефортово. Спецслужба повідомляє, що проти громадян Колумбії порушено кримінальну справу за найманство. За цим обвинуваченням їм загрожує до 15 років. ФСБ при цьому не пояснила, де і коли було затримано колумбійців.

Читайте також: Роспроп поширив фейк про «найманців НАТО» для виправдання обстрілу готелю «Аврора» у Кривому Розі

З початку повномасштабного військового конфлікту в Україні Росія активно вербує іноземних найманців. Відомі випадки вербування громадян Куби, Індії, Сирії та інших країн. Найманцям пропонують високу оплату та прискорене отримання російського громадянства.

Як повідомляв Укрінформ, після повномасштабного російського вторгнення Україна оголосила про створення збройного іноземного легіону у складі ЗСУ та запросила вступити до нього іноземних громадян. В даному випадку про найманство не йдеться, оскільки легіон є підрозділом ЗСУ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-