У Бразилії суд заблокував соцмережу X

У Бразилії суд заблокував соцмережу X

Укрінформ
Верховний суд Бразилії ухвалив рішення призупинити роботу соціальної мережі Х у країні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У своєму рішенні суддя Алешандре де Мораес наказав призупинити роботу X, раніше відому як Tвіттер, у Бразилії, доки компанія не виконає всі судові розпорядження, включаючи сплату понад 3 мільйонів доларів штрафу, а також призначення місцевого представника, як того вимагає національне законодавство.

Будь-яка особа або компанія, які намагатимуться обійти заборону на використання X, наприклад, за допомогою VPN, будуть оштрафовані на 50 тис. реалів ($9 тис.) за день, постановив суддя.

Зазначається, це рішення ухвалено після того, як сплив встановлений суддею термін у 24 години, за який соцмережа мала призначити свого офіційного представника у Бразилії.

Як пише AFP, блокування соцмережі X у Бразилії почало діяти рано-вранці в суботу. Доступ до платформи став неможливим для деяких користувачів, які отримали повідомлення з проханням перезавантажити браузер, але не змогли успішно увійти в систему.

Таким чином, X може втратити один із своїх найбільших і найбажаніших ринків у той час, коли її власник Ілон Маск має проблеми з доходами від реклами для платформи.

Реагуючи на постанову суду, Маск написав у соцмережі Х, що «Алешандре де Мораес - це диктатор, що прикидається суддею».

Читайте також: Мадуро заблокував соцмережу Х на 10 днів після суперечки з Маском

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня Верховний суд Бразилії дав Ілону Маску 24 години, щоб призначити законного представника соцмережі Х у країні.

Протистояння Маска зі суддею Верховного суду Бразилії Алешандре де Мораесом триває вже кілька місяців. Маск звинуватив суддю у цензурі консервативних голосів в інтернеті через те, що Мораес наказав призупинити дію понад 100 облікових записів у соцмережі Х в межах боротьби з дезінформацією, ненавистю і нападами на демократію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-