Над Філіппінами спостерігали падіння астероїда

Над Філіппінами спостерігали падіння астероїда

Фото, відео
Укрінформ
У середу в небі над Філіппінами помітили світло від астероїда 2024 RW1 – його вдалося виявити за кілька годин до зіткнення із Землею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Жителі найбільшого філіппінського острова Лусон спостерігали за тим, як космічний камінь летить крізь атмосферу Землі зі швидкістю 39 000 миль на годину (понад 62 000 кілометрів на годину) і розпадається на частини, перш ніж наблизитися до нашої планети. Падіння 2024 RW1 відбулося о 00:46 за місцевим часом у середу.

Зазначається, що астероїд вперше помітили всього за вісім годин до того, як він увійшов в атмосферу, що зробило його лише дев’ятим космічним об’єктом, який точно спостерігали перед падінням на Землю.

Європейське космічне агентство (ESA) спочатку тимчасово нарекла астероїд CAQTDL2, а згодом перейменувало його на 2024 RW1.

Читайте також: Японія отримала від NASA проби астероїду Бенну для подальших досліджень

У матеріалі стверджується, що 2024 RW1 мав діаметр у 3 фути (до 1 метра). Напередодні події вчені запевняли, що невеликий розмір астероїда означає, що він не завдасть жодної шкоди при падінні на землю.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня небесне тіло «2024 BX1» згоріло, увійшовши в атмосферу Землі, а його уламки впали над землею Бранденбург у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-