Переобраний президент Алжиру заявив про порушення на виборах

Переобраний президент Алжиру заявив про порушення на виборах

Укрінформ
Чинний президент Алжиру Абдельмаджид Теббун, який переміг на виборах глави держави, погодився з опонентами, що під час підрахунку й оприлюднення голосів були порушення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

“Після оголошення переможцем виборів в Алжирі президент Абдельмаджид Теббун приєднався до двох своїх опонентів у критиці національної виборчої комісії, яка оголосили результати, що суперечили попереднім даним явки та місцевим підрахункам”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що підозри у порушеннях ставлять під сумнів переконливість перемоги 78-річного глави держави на виборах, які відбулися 7 вересня.

Національний виборчий комітет раніше проголосив Абдельмаджида Теббуна переможцем виборів із 94,7% голосів. Його опоненти - ісламіст Абделалі Хасані Шериф і соціаліст Юсуф Аушиш – набрали відповідно 3,2% та 2,2%.

“За кілька годин Теббун долучився до опонентів у критиці результатів: три виборчі штаби оприлюднили спільну заяву, в якій звинуватили керівництво виборчкому Алжиру в оприлюдненні суперечливих результатів”, - інформує АР.

Читайте також: Алжир призначив дострокові президентські вибори на вересень

Серед порушень, на які вказують кандидати, - невідповідність заявленої та фактичної явки, голосування підставними особами, тиск на членів виборчих комісій та неналежний підрахунок голосів.

Агентство зауважує, що “у країні, де вибори історично були ретельно зрежисованою подією, такі разючі закиди стосовно порушень вразили громадян, які очікували на відносно спокійну перемогу Теббуна”.

Нагадаємо, Абдельмаджид Теббун був обраний президентом Алжиру у грудні 2019 року після того, як демократичні протести змусили багаторічного лідера держави Абдельазіза Бутефліку піти у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-