Ізраїль завдав ударів по військових об’єктах у Сирії - ЗМІ

Ізраїль завдав ударів по військових об’єктах у Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Сирійські ЗМІ заявили, що Ізраїль ввечері в неділю завдав низки ударів по кількох районах у центральній Сирії, де розташовані військові об'єкти.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначається, сирійське державне інформаційне агентство SANA повідомило про роботу ППО під час атак «на кілька пунктів у центральному регіоні». Було пошкоджено шосе в провінції Хама і виникли пожежі. Повідомляється про загибель щонайменше п'яти осіб і 19 поранених у Масяфі, що на захід від Хами.

Вважається, що Масяф використовується як база іранськими військами і проіранськими бойовиками. Там розташований Науково-дослідний центр, відомий як CERS або SSRC, який, за даними Ізраїлю, використовується для виробництва високоточних ракет класу «земля-земля».

Сирійська обсерваторія з прав людини (SOHR), яка базується у Великій Британії, повідомила, що один з ударів був націлений на науково-дослідний центр в Масяфі та інші об'єкти, де розміщуються іранські військові експерти, які займаються виробництвом зброї.

Читайте також: У США висунули звинувачення лідерам ХАМАСу за напад на Ізраїль

Місцеві ЗМІ також повідомляли про удари навколо прибережного міста Тартус.

Ізраїль офіційно не коментував удар.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль та палестинське угруповання ХАМАС мають узгодити останні суперечливі моменти для досягнення перемир’я у секторі Гази.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-