Кількість загиблих унаслідок тайфуну у В’єтнамі перевищила 250

Кількість загиблих унаслідок тайфуну у В’єтнамі перевищила 250

Укрінформ
Кількість загиблих у В’єтнамі внаслідок тайфуну «Ягі», зсувів ґрунту та раптових повеней зросла до 254 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За даними в’єтнамського державного агентства із ліквідації наслідків стихійних лих, понад 820 людей зазнали поранень, ще 82 вважаються зниклими безвісти через тайфун «Ягі».

Повідомляється, що у селі Ну (північна гірська провінція Лао Кай) досі шукають 41 людину з числа тих, що зникли безвісти після того, як раптова повінь у вівторок затопила село.

Сотні тисяч дітей втратили домівки та не мають доступу до чистої води, санітарії та медичних послуг, заявили в ЮНІСЕФ. Там додали, що близько 2 мільйонів дітей у В’єтнамі залишилися без доступу до освіти, психосоціальної підтримки та програм шкільного харчування, оскільки школи потерпають від нестачі електроенергії та води.

За оцінками ЮНІСЕФ, для задоволення критичних потреб постраждалих дітей і сімей необхідно $15 мільйонів.

Читайте також: На Філіппінах унаслідок потужного тропічного шторму загинули щонайменше 13 людей

Нагадаємо, тайфун «Ягі» став найсильнішим тайфуном, який накрив В'єтнам за останні десятиліття. Він досяг суші в суботу зі швидкістю вітру до 149 км/год.

«Ягі» викликав численні повені та зсуви, завдав руйнування двом великим промисловим центрам. Раніше повідомлялося про щонайменше 143 загиблих і 58 зниклих безвісти людей внаслідок стихії.

Фото: Duong Van Giang/VNA via AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-