Туреччина запровадила спеціальну візу для представників сфери високих технологій

Туреччина запровадила спеціальну візу для представників сфери високих технологій

Укрінформ
В аеропорту Стамбула, де планують відкрити великий технопарк, запровадили візову програму Türkiye Tech Visa, яка передбачає спрощену процедуру отримання дозволів на роботу для підприємців та спеціалістів сфери високих технологій з інших країн.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Hürriyet.

“У рамках програми ми запропонуємо прискорені та виняткові процеси отримання дозволу на роботу іноземцями, які хочуть заснувати підприємство в нашій країні, і видамо дозвіл на роботу на термін до трьох років при поданні першої заявки”, - повідомив міністр праці та соціального захисту Ведат Ишикхан.

Türkiye Tech Visa передбачена передусім для тих, хто працює у певних сферах (першу чергу технологічних) з високою доданою вартістю, для представників компаній, які мають намір засновані в Туреччині власні компанії.

Таким чином у Туреччині мають намір скоротити бюрократичний процес і запровадити адміністративний процес, який відповідає потребам сектора, які швидко змінюються.

“За допомогою цієї програми ми прагнемо забезпечити, щоб технологічні стартапи перенесли свої штаб-квартири до Туреччини та продовжили свій шлях розвитку технологій у нашій країні”, - сказав на відкритті міністр промисловості та технологій Мехмет Качир.

За його словами, за останні 22 роки кількість технопарків у Туреччині зросла з двох до 104, в країні діє 1,6 тисячі науково-дослідницьких центрів та центрів розробки. Кількість задіяних у цій галузі зросла з 29 до 270 тисяч працівників.

Читайте також: Туреччина підпише довгострокову угоду про постачання СПГ з Total Energies - ЗМІ

“Наша мета полягає в тому, щоб до 2030 року в Туреччині виникло сто тисяч технологічних стартапів, і принаймні сотня з них перевищувала вартість мільярда доларів. Для цього нам дуже важливо зробити Туреччину всесвітнім центром тяжіння. Ми створюємо найбільший у світі технопарк в аеропорту Стамбула”, - повідомив міністр Мехмет Качир.

Як відомо, у квітні цього року Туреччина запустила проєкт з видачі віз цифровим кочівникам, аби створити сприятливі умови для їхньої роботи в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-