Японія відхилила протест Росії через спільні військові навчання зі США

Японія відхилила протест Росії через спільні військові навчання зі США

Укрінформ
Влада Японії відхилила протест, який Росія висловила у зв’язку зі спільними військовими навчаннями Токіо й Вашингтона, які відбудуться у жовтні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

У п'ятницю МЗС Росії направило ноту протесту посольству Японії в Росії. У відомстві «розкритикували ці військові навчання за їхнє розширення з року в рік, а також за участь у них держав-членів НАТО, які не входять до регіону, крім США».

Російська сторона також «висловила стурбованість» щодо спільних навчань, які пройдуть на території Японії, у тому числі у префектурі Хоккайдо, яка знаходиться недалеко від кордону з Росією.

У Посольстві Японії заявили, що протест Росії абсолютно неприйнятний, і висловили стурбованість щодо активізації військової діяльності Москви навколо Японії.

Японська сторона також закликала Росію не допустити повторення порушення російським патрульним літаком повітряного простору Японії.

Серед іншого Токіо висловив серйозне занепокоєння спільними діями китайських та російських військ навколо Японії.

Читайте також: Новий прем’єр Японії запевнив Байдена у намірах зміцнювати альянс зі США

Зазначається, що військові навчання «Гострий меч» пройдуть по всій Японії з 23 жовтня по 1 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня у відповідь на порушення російським літаком авіапростору Японії, винищувачі Сил оборони країни вперше випустили сигнальні ракети для попередження.

Фото: Keizo Mori/UPI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-