Росія навряд чи проводитиме розшифровку «чорних скриньок» Іл-76 за міжнародними стандартами - Ігнат

Росія навряд чи проводитиме розшифровку «чорних скриньок» Іл-76 за міжнародними стандартами - Ігнат

Укрінформ
Російська Федерація навряд чи дотримуватиметься міжнародних стандартів щодо дослідження «чорних скриньок» Іл-76, який упав у Білгородській області. Наразі РФ використовує цю історію, аби зменшити допомогу Україні з боку міжнародних партнерів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи падіння російського Іл-76 та дослідження «чорних скриньок».

«Стосовно «чорних скриньок» – це стала практика, і потрібно дослідити, допустити (фахівців до «чорних скриньок» – ред.). Чи буде Росія дотримуватись тих стандартів міжнародних правових – це вже питання інше. Тому поки що стосовно цієї історії з Іл-76, я думаю, що буде коментувати Головне управління розвідки та ті, кого визначать на державному рівні», - зазначив Ігнат.

Він також зауважив, що основна мета Росії в цій історії – привернути увагу світу та зменшити допомогу Україні з боку міжнародної спільноти.

«Вони цього очевидно, не приховуючи, добиваються, навіть у відкритих своїх зверненнях. Щоб там не сталося, літак, коли падає, будь-яке падіння літака спричиняє до такої руйнації. Ви розумієте, що коли летить величезна груда металу, і стається вибух, то фактично з літака після такого падіння нічого не лишається, що б не призвело до цього падіння», - зазначив речник.

Відповідаючи на питання, чи могли росіяни використати падіння літака Іл-76 задля ІПСО, він не виключив такої версії.

Читайте також: У розслідуванні щодо падіння Іл-76 США покладаються на взаємодію з Україною - Держдеп

«Це літаки потужні, важкі, по всьому світу літають, перевозять вантажі і військового характеру, й інші. Росія має близько сотні таких літаків. Ми вже не раз обговорювали, що життя російських пілотів, один-два літаки – для них це не є якоюсь серйозною втратою в їхньому нелюдському кривавому режимі. Вони цю історію використовують для того, щоб якомога більше вплинути на якісь процеси у світі, якісь протистояння в певних політичних колах і різних державах для того, щоб зменшити Україні надання допомоги. Але навряд чи це їм вдасться. Ця допомога йтиме все більше, і це стосується Повітряних сил також», - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських медіа, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту. У РФ одразу заявили, що в літаку нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Натомість джерела у ЗСУ зазначили, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України. Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-