У розслідуванні щодо падіння Іл-76 США покладаються на взаємодію з Україною - Держдеп

У розслідуванні щодо падіння Іл-76 США покладаються на взаємодію з Україною - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують тісну взаємодію з українським урядом для встановлення фактів катастрофи Іл-76 у Бєлгородській області, у той час, як за участі російської сторони провести перевірку «неймовірно важко».

Про це заявив у четвер у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими колегами в українському уряді, щоби з’ясувати факти», - зауважив Пател.

У цьому контексті він нагадав про заклик Президента Володимира Зеленського провести міжнародне розслідування катастрофи, а також статусу українських військовополонених.

Водночас Пател зазначив, що складність взаємодії з російською стороною в цьому питанні полягає в тому, що в РФ відсутнє будь-яке незалежне висвітлення ситуації, там навіть відсутні вільні ЗМІ. А російський уряд робить усе, щоби ускладнити можливість перевірки фактів.

Читайте також: Велика кількість фейків про літак Іл-76 з’явилася через брак злагодженої комунікації - Юрчишин

«Тож станом на зараз ми просто продовжуємо підтримувати тісний зв’язок з українським урядом, аби встановити факти та з’ясувати, що саме сталося», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, представник ГУР МО України Андрій Юсов у четвер заявив, що російська сторона досі не надала жодних доказів про перебування українських військовополонених на борту Іл-76, який впав 24 січня в Бєлгородській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-