Буданов - про падіння Іл-76: Жодна сторона не може достеменно відповісти, що сталося

Буданов - про падіння Іл-76: Жодна сторона не може достеменно відповісти, що сталося

Укрінформ
Ні українська, ні російська сторона не може достеменно відповісти, що сталось у ситуації із падінням літака Іл-76.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"На жаль, треба констатувати, що там сталося, до кінця не може жодна сторона відповісти. Позиція Росії зрозуміла, у всьому звинувачувати Україну при тому, що є низка незрозумілих для такої позиції фактів. Це, перш за все, те, що вони не показали поля, усипані трупами, як мали б це показати для того, щоб максимально звинуватити Україну, але навіть цього немає. Тобто, ситуація досить-таки незрозуміла до кінця", - зазначив Буданов.

Як повідомлялося, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які росіяни використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку «перебували 65 полонених українських військовослужбовців», шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Читайте також: Коордштаб підтвердив, що на обмін 24 січня мали йти 65 полонених - Росія надала список

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що обмін полоненими між РФ та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, оприлюднена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

За словами військового експерта Романа Світана, літак Іл-76 з великою ймовірністю збила російська ракета С-300, яка була направлена на Харків.

Читайте також: Катастрофа Іл-76: Штати зацікавлені в тому, щоб отримати якомога більше інформації

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Юсов поінформував, що РФ не надає згоди на проведення міжнародного розслідування авіатрощі військового літака Іл-76, яка сталася 24 січня.

Фото: Armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-