Юсов - про обмін полоненими: РФ не повернула людей, які були у списку в день падіння Іл-76

Юсов - про обмін полоненими: РФ не повернула людей, які були у списку в день падіння Іл-76

Укрінформ
Під час обміну 31 січня з російського полону повернули українських військовополонених, яких планували повернути ще 24 січня, окрім 65 людей, яких російська сторона назвала загиблими.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Власне, сьогодні відбулося продовження обміну, який мав відбутися 24 січня. Повернулися усі, які передбачалися тоді, окрім списку з 65 людей, яких російська сторона назвала загиблими», – сказав він.

Юсов додав, що в української сторони немає доказів того, що 65 українських військових загинули. Про це свідчать лише заяви російської сторони.

Крім того, на запит України росіяни не повертають буцімто тіла загиблих українських військовополонених.

Як повідомляв Укрінформ, під час п’ятдесятого обміну полоненими, який відбувся 31 січня, з російського полону повернули 207 українських захисників, серед яких 95 представників ЗСУ, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції.

Читайте також: У Росії оголосили в розшук американця, який після обміну вступив до ЗСУ

За даними російських ЗМІ, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які росіяни використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку перебували 65 полонених українських військовослужбовців, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Юсов заявив, що обмін полоненими між РФ та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, оприлюднена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Читайте також: Падіння Іл-76: Юсов розповів, як Росія підтвердила Україні список на обмін

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Юсов поінформував, що РФ не надає згоди на проведення міжнародного розслідування авіатрощі літака Іл-76.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-